• Bet Wiki

  Vse o stavah, casino-jih in igrah na srečo

Close
0
 • kako igrati ruleto

Kako igrati ruleto (sistem)

Ruleta je od 17. stoletja ponudila glamur, skrivnost in navdušenje igralcem. Igra je priljubljena v igralnicah po vsem svetu, deloma zato, ker so njena pravila razmeroma preprosta in lahko razumljiva. Vendar pa ruleta ponuja resnično presenetljivo stopnjo globine za resne boljše. Preden začnete vse na črno, se naučite osnov te razburljive igre, tako da preberete podrobna navodila v tem članku pod skokom.

1

Osnove

 

poznajte opremo. Ruleta je francoska za “malo kolo”. Na tem kolesu je 36 številk in 0; na nekaterih ameriških mizah je “00”. Croupier pošlje majhno belo kroglico, ki se bo vrnila na eno od številk. Stave so postavljene na mizo, ki se ujemajo z režami, v katere lahko žoga pristane. [1]

 • Na tabeli so številke in nekaj drugih možnosti:

Spoznajte različne “notranje” stave. V ruleti morate predvideti število ali vrsto žepa, na katerega bo pristala slonokoščena krogla. Če želite to narediti, lahko naredite vrsto stav. “Stave znotraj” ali stave na določene številke imajo običajno višje kvote. [2] Stavite lahko:

 • Stave “Straight up” na eno številko plačajo od 35 do 1
 • Spletne stave na dve številki plača od 17 do 1
 • Stave “Street” na tri številke plačajo 11 proti 1
 • Tri številke lahko stavite samo z enim čipom. Lahko se postavi na konec vsake “ulice” (vrstica s 3 številkami) na zemljevidu tabele.
 • Kotiček za štiri številke plača od 8 do 1
 • Čip leži na presečišču štirih številk.
 • Stava na šestih vrsticah za 6 številk plača od 5 do 1
 • Čip leži na robu dveh sosednjih ulic.
 • Poleg tega za ameriško ruleto obstaja stava s petimi številkami, ki zajema “0,00,1,2,3” in plača 6: 1, in stava Row 00, ki zajema 0 in 00 ter plača 17: 1. [3]
 1. Preberite več o “zunanjih” stavah. Te stave ne vključujejo posebnih številk in se nahajajo na zunanji strani zemljevida številk, od tod tudi ime. [4]

  • Barvna stava (rdeča ali črna) plača od 1 do 1.
  • Enotne ali nenavadne stave se plačajo od 1 do 1.
  • Stolpec ali stave na 12 številk plača od 2 do 1
  • Deset stav (1. 12 itd.) Plača od 2 do 1
  • Visoke ali nizke stave plačajo od 1 do 1.
  Uresničite svoje kvote. Na vsaki mizi za ruleto (in pri vsaki igri v igralnici) ima hiša vedno rob. Vse stave na obeh kolesih (francosko ali ameriško) se plačajo v nasprotju, kar bi bilo res, če bi bilo samo 36 številk na kolesu. Njihova prednost je od 0 do 00 v Ameriki. [5] Obstajajo teorije o tem, kako lahko izboljšate svoje možnosti, vendar ne delujejo. Vendar pa obstaja nekaj različic, ki spreminjajo, kako je v prid:

  • Pri ameriških mizah utor “00” še dodatno poveča prednost igralnice. Na mizi za ruleto z eno ničlo, ima igralnica prednost 2,7%. Na mizi za ruleto z dvojno ničlo ima igralnica prednost 5,26%. [6]
  • Nekatere francoske mize bodo uporabljale pravila, ki na splošno pomagajo igralcem. Pravila “La Partage” in “En Prison” veljajo za stave na zunaj, vključno s kvotami ali celo, črno ali rdeče in nizko ali visoko; veljajo tudi, ko žogica pristane v ničelni reži. Podobne so v smislu, da igralci izgubijo samo polovico svoje stave, vendar igralci ne morejo pustiti svoje stave za mizo za drugo vrtenje s pravilom La Partage. Če igralec izgubi, lahko zbere polovico svoje stave v pravilu En Prison, ali pa pusti polovico svoje stave na mizi za naslednje vrtenje s pravilom La Partage.
2

Igranje igre

Poiščite mizo. Vsak bo imel plakat z opisom najmanjših in največjih stav na mizi. Na primer, lahko se glasi: “Roulette. $ 5 minimalne notranje stave, 5 $ minimalnih zunanjih stav. $ 1000 največ zunaj, 100 $ maksimalno znotraj.” Maksimalne tabele so običajno nižje na notranjih stavah zaradi višje ponudbe.

 

Vsaka miza bo imela tudi desko, na kateri so označene prejšnje številke, na katere je žoga pristala. Medtem ko ste morda v skušnjavi, da pogledate na to in se počutite, kot da je verjetnost ponavljanja številke neverjetno nizka, to ni način, kako deluje. Pri vsakem vrtenju ostanejo kvote za vsako število enake. To je isto kolo in isto žogo vsakič.

Pazi, kaj se dogaja. Za vse namene in strategije ne more biti strategije za ruleto. To je čista in preprosta sreča. Vsako število ima isti posnetek vsakič, ko se pojavlja … običajno.
 • Včasih imajo trgovci navade. Lahko bi spustili kroglico pod natančno enakim kotom in hitrostjo skoraj vsakič med posameznimi sejami. Ko trgovec spusti žogo, vsakič preidejo iste številke, s čimer se povečajo možnosti, da žogica večkrat počiva na istem delu kolesa.
 • Kolo lahko odstopi. Vendar pa so igralnice precej dobre pri tem. V resnici ni načina, da bi ugotovili, ali je kolo izven ravnovesja, razen če spremljate tisoče in tisoče vrtljajev.
Odnesite žetone trgovcu. V Evropi ali Franciji se ta oseba lahko imenuje »krupje«. V ruleti ne igrate z običajnimi igralnimi žetoni. Če bi to storili, kako bi vedeli, čigavo je bilo po vseh stavah? Vsaka oseba dobi določeno barvo, da lahko razlikuje med stavami. Tudi možje in žene se priporoča, da se ločijo.

 

 • Žetone lahko dobite v različnih denarnih apoenih. Ko prodajalcu predate žetone, vas bo vprašal, kaj želite poimenovati. Če ste na najnižji mizi v višini 5 evrov, jih lahko naredite za 1 evro ali pa jih naredite 100 evrov (ali kjerkoli med njimi). Ko izberete, bodo postavili čip na vrh tirnice, z oznako na vrhu, ki bo pokazala vrednost vaših barvnih čipov. [5]
 • Čipi za ruleto nimajo nobene vrednosti od kolesa rulete. Ko ste pripravljeni zapustiti mizo, postavite vse preostale žetone rulete na mizo in povejte prodajalcu, ki ga želite izplačati. V zameno vam bo dal normalne igralnice.
 1. Spoznajte postopek kroga. Potem, ko delilec izbriše mizo in plača zmagovalcem, se igra začne za naslednji krog. Za nekaj časa se bo ustavil, tako da bodo vsi imeli čas, da se odločijo za svoje stave. Potem bo vrgel žogo na kolo in ga zavrtel. Trgovec bo objavil, “Nič več stav!” ko žogica pade s steze na kolo.

  • Ko se žogica ustali, delilec postavi oznako na zmagovalno številko (ali zmagovalne žetone, to je). Izgubljene stave se najprej izbrišejo in zmagovalci dobijo plačilo. Postopek se nato ponovi. [5]
  Postavite svoje stave. Prvih šest stav je postavljenih na žepih, oštevilčenih od 0 do 36 na mizi. Če želite staviti na stolpec, stavite na prazen žep pod tremi stolpci. Za ducat izberite žep P12 za prvih 12 številk, M 12 za 12 srednjih številk in D 12 za zadnjih 12 številk. Končno, ko želite staviti na zunanje stave, uporabite rdeče, črne, parne, lih, visoke ali nizke žepe.

  Nekateri igralci radi gledajo druge igralce, bodisi v upanju, da drugi vedo nekaj, česar ne delajo, niti ne delujejo nasprotno od dejanj svojih nasprotnikov. Lahko poskusite to, vendar ne bo izboljšalo vaših kvot več kot naključno.